Kom i et forløb hos en fysioterapeut

Har du fået et piskesmæld og har en del smerter på grund af det? Der kan være flere årsager til, at du har smerter. Piskesmældsskader ses ofte i forbindelse med skader efter påkørsel bagfra, da hovedet kastes voldsomt tilbage for derefter at blive kastet frem. Du kan dog også opleve lignende skader ved påkørsel fra siden.

Et piskesmæld kan også opstå ved skader fra fald på ski eller andre alvorlige fald. Symptomer på et piskesmæld er typisk smerter og stivhed i nakken. Du kan også opleve hovedpine eller svimmelhed. Er du usikker på, hvorvidt du har fået et piskesmæld, så anbefaler vi dig altid at opsøge din egen læge, som kan henvise dig til et videre forløb.

Oplever du dagligt smerter, kan det være en fordel for dig at en fagperson som fx en fysioterapeut, så du kan få hjælp til at komme tilbage til et smertefrit liv. Skyldes dine smerter et piskesmæld, kan der sammensættes et forløb, der kan tage udgangspunkt i flere forskellige behandlingsmetoder.

Få hjælp, hvis du oplever symptomer

Oplever du symptomer efter en piskesmældsskade fra nakken eller et tilstødende område, så vil det højst sandsynligt skyldes skade i bløddelene. Bløddelene er betegnelser for muskler, sener, ledbånd og ledkapsler samt discus mellem halshvirvlerne. Der kan være forskellige symptomer knyttet til et piskesmæld, så oplever du blandt andet:

  • Svimmelhed
  • Nakkesmerter
  • Uro omkring nakke, skuldre eller arme
  • Hovedpine
  • Koncentrationsbesvær
  • Muskulære spændinger omkring din nakke eller skuldre

anbefales det, at du tager kontakt til en fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at behandle dit piskesmæld.