Interesseret i historien bag alufælge?

Skal du have nye alufælge til din bil, og er du allerede nu klar over, hvilken model det skal være? Det kan være svært at vælge den helt rette fælg til bilen, og der er flere ting, du skal tænke over, inden du går ud og køber dem.  

 

Alufælgen går helt tilbage til år 1924, og grunden til at de blev designet i alu var ligeså meget på baggrund af, at det var praktisk som at det så godt ud. I dag kører rigtig mange biler med alufælge og det er svært at forestille sig, at dette materiale ikke skal være en del af bilbranchen. Drømmer du om et anderledes og individuelt udtryk på din bil, så kan du vælge mellem hundredvis af alufælge.  

 

De første fælge der blev opfundet var primært lavet i stål eller aluminium. Den typiske alufælg som vi kender i dag kom frem i 1980. Det var i 80’erne, at det blev moderne at bruge fælgen som en del af at style bilen. Herefter er det gået hurtigt for den velkendte fælg at få fodfæste i bilbranchen.  

 

Engang var alufælgen luksus til din bil  

Med tiden er alufælgen blevet en standard på dyrer biler. Førhen var det et tegn på velstand, hvis du havde alufælge på din bil, og at du gik op i bilens udseende samt havde råd til ekstra luksus. Førhen var det nærmest et krav, at der skulle være alufælge på bilen, hvis du skulle have en fed bil. Men som tiden gik blev det et produkt som flere og flere fik råd til. Sidenhen er flere modeller og utallige designs produceret. Jo større dine fælge var, des dyrer var den. Ideen med at den skulle spare vægt var ikke længere det vigtige, da bilerne over tid havde fået flere hestekræfter. Det betyder også at alufælgen nu var blevet et styling element, og at den skulle hjælpe med at gøre din bil smart.   

 

Størrelsen på alufælge   

Du kan i dag få fælge i mange forskellige størrelser. Størrelsen går fra 13” og op til 24” (nogle producenter fremstiller endda endnu større fælge). Størrelsen på dine fælge har ikke nogen teknisk baggrund. Du skal bare være helt sikker på, at der er plads til bremserne.