But why?

Tænker du egentlig over, at din hest dyrker sport, på minimum det samme plan som du gør det? Har du ømme lårmuskler efter en hård ridetur, så er det vel ikke helt utænkeligt at hesten også kan trænge til lidt kærlig omsorg efter en workout.

De seneste er der sket en markant udvikling i den måde vi tager os af vores med-atleter, hestene, og det er en positiv udvikling. Der er kommet fokus på restitution, massage, LED terapi, kosttilskud og alternativ behandling, alt sammen fordi vi er blevet klogere på at hestene også skal have det godt, for at holde længe og yde det vi gerne vil have dem til.

Hvad skal min hest have?

Hestenes behov er lige så individuelle som rytternes. Er det en hest i topform er det klart at den også kan holde til mere, men måske har behov for et ekstra kosttilskud i form af Spirulina, til muskelrestitution, eller elektrolytter, for at genoprette dens væskebalance.

Har du indtryk af at din hest er spændt op efter en træning, findes der massageapparater og varmedækkener som hjælper med at løsne hestens muskelspændinger og øge dens velvære.

Catago har lavet en lang række produkter, i deres Fir-Tech serie, som er uovertrufne, til både mennesker og heste. Fir-Tech består af lækkert blødt materiale, med keramiske partikler indvævet i stoffet. Disse er medvirkende til at kropsvarmen reflekteres og kan trænge dybt ind i vævet hvor det udvider blodkarrene. Resultatet er at musklernes smidighed øges, og hesten hurtigere restituerer oven på træning.

Fir-Tech Pro serien er en række produkter, som er en videreudvikling af Fir-Tech teknologien. Her kan du tilføre hesten, eller dig selv, langbølget infrarød stråling, og kan både bruges før og efter træning, som opvarmning og som wellness efter.

Der er ingen tvivl om at lysterapi er en behandlingsform som er kommet for at blive, grundet de gode resultater det giver, og det er nemt at administrere og tildele hesten, uden at risikere at give den skader, som for eksempel laser eller elektroterapi kan gøre, såfremt det ikke gives af en behandler der har styr på det.

Er du mere til en lidt mere traditionel massage af din hest, så kan du finde nogle rigtig gode massagestrigler som hesten kan få en grundig omgang med, eventuelt efter et bad med en muskelvarmende shampoo, og en dejlig portion mash efterfølgende.